Μετά από μια ταχύτατη για τα Ελληνικά δεδομένα διαδικασία η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, τόσο η αρχική αδειοδότηση, η κατασκευή και η διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας της νέας μονάδας συσκευασίας και αποθήκευσης λιπασμάτων της Yara Hellas A.E. στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου.

Υπεγράφη νέα σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συμμετοχή στο μητρώο εμπειρογνωμόνων/αξιολογητών για τις δράσεις του HORIZON 2020. Ήδη το 2017 παραγματοποιήθηκαν αξιολογήσεις περίπου 50 επιχειρηματικών σχεδίων καινοτομίας στον τομέα των τεχνολογιών περιβάλλοντος. Για το 2018-2019 οι αξιολογήσεις θα περιλαμβάνουν τόσο τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, όσο και το κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία εκδόθηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση της Polisan AE στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου, η οποία επιτρέπει τη συμπληρωματική χρήση εναλλακτικών καυσίμων για τις ενεργειακές ανάγκες της επιχείρησης.

Συνεχίζεται η συνεργασία με το Συνεταιρισμό ΘΕΣΓΑΛΑ μετά την επιτυχημένη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της διαχείρισης του έργου της κατασκευής και εκκίνησης λειτουργίας της μονάδας παστερίωσης γάλακτος στη Γιάννουλη Λάρισας.

Σημαντικότατες αλλαγές στο χώρο του τουρισμού φέρνει η πλήρης αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τα κριτήρια και τη διαδικασία κατάταξης των ξενοδοχείων σε αστέρια και των επιπλωμένων ενοικιαζόμενων δωματίων σε κλειδιά. 

H Ν. ΤΣΟΥΤΣΟΥΚΑΣ-Κ.ΔΕΛΗΜΠΑΣΗΣ Ο.Ε. "Δρόμων Σύμβουλοι Μηχανικοί", μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών αξιολόγησης έχει ενταχθεί στα μητρώα συμβούλων-μελετητών των ακόλουθων υπηρεσιών/φορέων:

Η Δρόμων Σύμβουλοι Μηχανικοί υπέγραψε σύμβαση εκπροσώπησης της TÜV HELLAS, για την περιοχή της Θεσσαλίας. Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο χώρο, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. 

Με την ευκαιρία της συμμετοχής μας στην 21η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και ποτών που θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης στις 11-14 Μαρτίου 2011, η Dolas-Engineering και η Δρόμων Σύμβουλοι Μηχανικοί, σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε στο stand 20 του περιπτέρου 17.